IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Том Ханкс: Сега хетеросексуален мъж не може да изиграе гей и така е правилно

20 юни 2022 18 00

Актьорът говори за ролята си във филма „Филаделфия“ от 1993 година

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Том Ханкс споделя мнението си по темата за това кои актьори трябва да получат възможността да играят герой от ЛГБТ общността в телевизията и киното.

65-годишният актьор печели първия си „Оскар“ за играта си като гей, борещ се с ХИВ, който е подложен на дискриминация и е уволнен от работа, във филма „Филаделфия“. Говорейки пред списание The New York Times, Ханкс казва, че днес не би приел тази роля.

„Сега може ли един хетеросексуален мъж да направи това, което аз направих във „Филаделфия“? Не, и с право“, казва той. Допълва, че едно от посланията на филма е било да се живее без страх, като в днешно време то би се приело още по-добре, ако героят се играе от хомосексуалист. Според Ханкс, повечето зрители няма да са доволни от хетеросексуален мъж да играе гей, защото това няма да донесе достатъчно автентичност на историята и ролята.

„Не е престъпление, не е глупост някой да изисква повече автентичност в съвременната сфера на киното“, казва Том. Актьорът казва, че по никакъв начин не иска да проповядва каквото и да било, но иска светът да знае мнението му по въпроса.

Попитан за „Филаделфия“ и другия филм, за който печели „Оскар“, „Форест Гъмп“, Ханкс ги нарича актуални за времето си проекти, които обаче не би направил днес.

В речта си за приемане на оскара за „Филаделфия“, който е режисиран от Джонатан Деме и е с участието на Дензъл Уошингтън и Антонио Бандерас, Ханкс говори за всички, починали от ХИВ/СПИН. „Знам, че работата ми в този случай е умножена от факта, че улиците на небето са твърде претъпкани с ангели. Ние знаем имената им. Те наброяват хиляда за всяка една от червените панделки, които носим тук тази вечер“, каза той от сцената.

В интервюто си за New York Times актьорът обясни и защо вече не е толкова активен в социалната мрежа Туитър. „Спрях да публикувам, защото смятам, че това е безсмислено упражнение. Имам достатъчно внимание, насочено към мен. Но също така бих публикувал нещо шантаво“, казва Ханкс.

Наскоро Том се прояви като перфектния джентълмен, защитавайки съпругата си от агресивен фен. Рита Уилсън беше бутната от човек в тълпата, което накара Ханкс да се обърне и да му изкрещи да остави съпругата му на мира.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари